Do sada održane edukativno-praktične radionice

  • Proizvodnja piva u kućnim uslovima

    Pravljenje sopstvenog piva je vrsta hobija koji izaziva osećaj radosti prilikom pripreme nečeg nagrađujućeg.

    Pivo-taj čarobni napitak, kao čudesni izum ljudskog duha i kao dar prirode, harmoničnog ukusa, kontroverznih osobina: iako je gorak ipak sladi, iako je hladno-ipak greje, to je piće za tugu i veselje, to je tečnost, a to je i hleb. Blago svakodnevnog života-za osveženje, da prekrati vreme, pratilac dobrog raspoloženja i izvor počinka.

    -Jan Kišgeci, Svet piva i Piva sveta

  • Proizvodnja sira u kućnim uslovima

    Napravite dobar izbor koja hrana i napici će ispuniti današnji dan i vaš stomak. I napravite izbor da li ćete ih sami pripremati ili ne. Na edukativno-praktičnim radionicama učimo kako da pravimo fermentisanu hranu i napitke, sir i jogurt, i uživamo u istraživanjima procesa fermentacije.

  • Mikrobiologija za decu i mlade

    Sve životne navike stičemo u detinstvu, uključujući i navike u ishrani. Zato na edukativno-praktičnim radionicama Mikrobiologije za decu kroz igru osvešćujemo principe zdrave ishrane, značaj fermentisane hrane, kao i prirodniji i jednostavniji način života, Učimo kroz zabavu sa prijateljima i porodicom uz degustiranje fermentisanih napitaka prilagođene uzrastima.

Za nove radionice zapratite instagram stranicu celovitost.dijetetika

„Hrana i vino su poziv na druženje, socijalnu interakciju koja nenadoknadivo blagotvorno utiče na čoveka, sprečava otuđenost, koja je, u današnje vreme informatike, bolest koja se širi.“
— Mika Dajmak Viljuškom po Ex-YU